24ч доставка! Оригинални продукти!
Menu
Кошница
Няма продукти в кошницата.

Грижа за кожата през есента

- 0 Коментара
Грижа за кожата през есента

Грижа за кожата през есента

Есента - този красив сезон е време, през което е необходимо да се положат специални, възстановителни грижи за кожата. Когато топлото лято премине, бързо изчезва желания бронзов загар и тогава се виждат негативните последствия на слънчевите лъчи. Ултравиолетовите лъчи дезорганизират еластина и колагена в дълбоките слоеве на кожата и видимият резултат е повяхнал тен, суха кожа, ситните бръчици са се увеличили, а дълбоките са станали още по-дълбоки. Високите температури и силните слънчеви лъчи намаляват водното съдържание в нашата кожа и през есента тя изглежда суха и повяхнала. Грижите за заличаване негативите на лятото е едновременно и подготовка за студените зимни дни. За да се погрижите добре за вашата кожа трябва да действате в три насоки: регенерация, хидратиране и подхранване.

Регенерацията(възстановяването)е подновяване на повърхностния кожен слой. За това помага редовното ексфолиране в домашни условия, леките пилинги за домашна употреба поне два пъти седмично. Ето няколко добри опции за ексфолиращи продукти:

Хидратацията или овлажняване на кожата с подходящи кремове, серуми и ампули ще върне влагата и тонуса на кожата. Колкото по-студено става времето толкова консистенцията на крема може да е по-плътна с увеличаване на мазнините в него.

За подхранването или укрепването помагат маските в домашни условия, интензивните серуми и ампули. Можете да използвате всякакъв вид маски- шийт маски или такива с отмиване, със съдържание на витамини, колаген и други укрепващи кожата полезни вещества.

Коментари (0)
*
Само регистриран потребител може да остави коментар