24ч доставка! Оригинални продукти!
Menu
Кошница
Няма продукти в кошницата.

КОРЕЙСКИ МЕТОД 7 ТОНЕРА SEVEN SKIN METHOD

- 0 Коментара
КОРЕЙСКИ МЕТОД 7 ТОНЕРА SEVEN SKIN METHOD

Ще ви разкажем за този все по-популярен корейски метод за интензивна хидратация на кожата, наречен метод 7 тонера,  също така ще споделим нашите идеи за това как можете да накарате да работи още по-ефективно за вас.

Техника на наслояване

Този метод включва многократно (до 7 слоя) наслояване на тонери (в Корея Skin = тоник или тонер - оттук и името на метода), за да се получи максимален овлажняващ ефект. В зависимост от личните предпочитания и типа кожа, този метод може да се коригира според вашите нужди, но основата остава същата - трябва да нанесете тонера върху чиста кожа и след това да нанесете за финал крем / гел / емулсия или масло.

Както е известно тонерът се нанася непосредствено след почистването, за да балансира нивото на pH и да подготви кожата по-добре да абсорбира активните съставки от третиращите продукти. Като тип могат да бъдатпо- леки – мистове (тонер в бутилка със спрей - перфектни за моментална хидратация през деня и могат да се ползват и върху грим) или по-гъсти – есенции (дават допълнителна хидратация, но някои има изсветляващ или антиейдж ефект).

Seven Skin Method представлява нанасянето на 7 фини пласта тонер за лице веднага след почистване на лицето и преди нанасяне на хидратиращ крем. Най-напред изсипваме малко тонер върху памучен тампон и обтриваме добре лицето и шията – тази стъпка се прави с цел да премахне евентуалните остатъци от грим и замърсявания след почистване на лицето. След това, докато лицето е още влажно, изсипваме същото количество тонер в дланите и с потупкващи движения го втриваме в лицето, като започнем от бузите и брадичката, след това преминем по челото и носа, и най-накрая масажираме шията – този път с поглаждащи движения отдолу нагоре. Препоръчително е да изчакате минута или две между всеки слой тонер. Тази стъпка се повтаря още 6 пъти.

Нанасянето на няколко слоя тонер зарежда и съживява кожата, като ѝ предава невероятно хидратиран и здрав вид. Този метод е особено полезен през зимата, когато прекарваме доста време в затворени помещения със сух въздух. Потупкващите движения са изключително важни, защото те стимулират притока на кръв към кожата и спомагат по-лесното попиване на продукта.

Как работи методът 7 тонера

Известно е, че течните текстури хидратират по-добре от тези на маслена основа, които от своя страна по-добре задържат влагата (овлажняват).

Като се има предвид всичко това, е лесно да се разбере защо Методът 7 тонера наистина работи. Освен това, чрез няколкократно наслояване на малко количество от продукта (тонер), получавате по-добър ефект, отколкото ако нанесете едновременно голямо количество от продукта върху кожата.

Как да използваме метода 7 тонера за различни типове кожа

И така, има няколко опции тук, но по-важното е, че всичко зависи от Вас. Как чувствате кожата си и нейните нужди.

  • Така например, можете да използвате този метод 3-4 пъти седмично, за да предотвратите проблема с дехидратацията на кожата, или да прилагате тонера по този начин всеки ден - сутрин и / или вечер.
  • Избирайте продукт без съдържание на алкохол, когато избирате тонер.

От колко слоя се нуждае кожата ви? Въпрос на предпочитания, но ето няколко общи препоръки:

  • суха и нормална кожа: 3-5 слоя тонер трябва да са достатъчни за максимален ефект на хидратация на кожата;
  • много суха кожа: нанесете до 5-7 слоя тонер, за да овлажните такава кожа;
  • комбинирана, мазна и чувствителна кожа: 2-3 слоя тонер за удобно овлажняване ще бъдат най-добрите.

Ако тонерът за лице все още не е част от вашия ежедневен ритуал за красота, имайте предвид, че той подготвя кожата за хидратиращия крем и серум, като едновременно с това премахва излишния себум, замърсявания и грим, което го прави важна стъпка между почистването и хидратацията на лицето. Препоръчително е да го включите в рутината си за постигане на още-по сияйна и здрава кожа.

Ето някои от нашите предложения за тонер, изключително подходящи за прилагане на Seven Skin Method:

1.Подхранващ Тонер Есенция Pyunkang Yul Essence Toner 200мл /100мл

2.Тонер за лице с хиалуронова киселина и витамини Iunik Vitamin Hyaluronic Acid Vitalizing Toner 200мл

3.Тонер за лице с галактомисис и розова вода IUNIK Rose Galactomyces Essential Toner 200мл

4.Хидратираща есенция Rohto Mentholatum Hada Labo Gokujyun Premium Lotion 2020 Edition 170мл

Коментари (0)
*
Само регистриран потребител може да остави коментар