24ч доставка! Оригинални продукти!
Menu
Кошница
Няма продукти в кошницата.

Кои съставки в азиатската козметика действат чудотворно при възпалена кожа и акне

- 0 Коментара
Кои съставки в азиатската козметика действат чудотворно при възпалена кожа и акне

На много от нас се е случвало да се събудим с възпалена кожа или акне.

В повечето случаи, тази поява е обусловена от хормонални промени или хормонален дисбаланс, при употреба на някои лекарства, по време на бременност, пубертет или заради стреса, на който ежедневно сме подложени.

Популярните азиатски козметични марки използват естествени и органични съставки в своите продукти за лице, а някои от тях действат изключително добре при възпалена, проблемна и акнеична кожа. Кои са тези съставки?

  1. Центела Азиатика

Известен с различни имена, включително „тигрова трева“ и „готу кола“, този растителен екстракт е популярен със своето хидратиращо и поддържащо влагата действие. Благодарение на това съставката е активна част от многобройни овлажняващи средства (често обозначени като „цика кремове”), идващи от Южна Корея. Центела азиатика представлява многогодишно тревисто растение, което се среща предимно в тропичните и субтропичните региони на Африка, Азия и Южна Америка. От векове използвана в традиционната китайска медицина, тигровата трева се налага като основно средство за лечение на рани и намаляване на възпаления. Центела азиатика наистина е растителна енергия, когато става въпрос за грижа за кожата. Много научни изследвания показват, че има мощни антиоксидантни, антимикробни и противовъзпалителни свойства.

-Лечение на акне и успокояване на чувствителна кожа

Центела Азиатика е фантастична съставка за предразположената към акне кожа. Активните съставки ускоряват зарастването на рани и намаляват възпалението, като стимулират производството на колаген. Може да изчисти кожата от акне както и да премахне белезите от него. Голяма част от корейските продукти, насочени към разрешаване на проблемите с появата на пъпки, съдържат Центела Азиатика или някое от нейните производни.

-Намалява чувствителността на кожата към раздразнения

Установено е, че центела азиатика има защитен ефект върху кожата и намалява нейната чувствителност към дразнители. Това се дължи главно на противовъзпалителните и антиоксидантни ефекти на съединенията, намиращи се в нея. Те намаляват зачервяването, епидермалната загуба на вода и позволяват на кожата да се върне към оптимално ниво на pH.

  1.      Екстракт от чаено дърво

Маслото от чаено дърво се получава от листата на чаеното дърво и има множество приложения. Листата на дървото са били използвани от аборигенските народи на Австралия от векове.

Една от най-често срещаните употреби днес е в продукти и грижа за кожата, тъй като се смята, че маслото от чаено дърво е едно от най-ефикасните средства за лечение на акне. То е най-известно със своите пречистващи свойства.

Има широк антибактериален спектър. Помага за лечението на редица състояния като: акне, бактериални инфекции, ухапвания от насекоми, псориазис, дерматит, екзема. Може да се прилага и за поддържане на здравословен тен, при кожни раздразнения. Помага за облекчаване на всякакъв вид кожни възпаления.

  1.      Зелен Чай

Зеленият чай е добре познат в  азиатската козметична индустрия, благодарение на множеството си благоприятни влияния върху кожата. Сред който са превантивна мярка срещу признаците на стареене, регулиране отделянето на себум, почистване и минимизиране на порите.

Хората с кожа, склонна към омазняване често имат проблеми с разширени пори, което пък от своя страна е предпоставка за появата на пъпки.

Зеленият чай, този перфектен антиоксидант, регулира омазняването на кожата като намалява производството на себум от клетките, а по този начин се справя с проблема изцяло. Като съставка той отлично тонизира кожата и свива разширените пори.

Почиствайки до съвършенство запушените пори, зеленият чай предотвратява появата на пъпки и кожни раздразнения. Зеленият чай в козметичните продукти от Азия, притежава антибактериални и противовъзпалителни свойства.

  1.      Прополис

 

Екстрактът от прополис представлява смес от смоли, восък и прашец от пъпки и цветове на растенията, обогатена с ензими и подложена на млечно-кисела ферментация в храносмилателната система на пчелите. Прополисът съдържа и витамини A, B1, B2, B6, C, E, както и множество микроелементи. Има свойството да обезболява и ускорява заздравяването на рани, включително в тежки случаи, след хирургична обработка.

Прополисът е използван от години в традиционната медицина заради антибиотичното и имуностимулиращо действие. Той подхранва, защитава и успокоява чувствителната кожа. Прополисът е ценна козметична съставка, тъй като има антибактериален, анти-акне и противовъзпалителен ефект. Успокоява кожата, премахва зачервяванията и раздразненията и я защитава. Той е чудесен антиоксидант.

Ето някои от нашите продукти, които са ефикасни при акне и заличаване на белези:

1. УСПОКОЯВАЩ ГЕЛ С ЦЕНТЕЛА IUNIK Centella Calming Gel Cream 60мл

2. СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ЧАЕНО ДЪРВО IUNIK Tea Tree Relief Serum 50мл

3. СЕРУМ ЗА ЛИЦЕ С ЕКСТРАКТ ОТ ПРОПОЛИС И ВИТАМИНИ IUNIK Propolis Vitamin Synergy Serum 50мл

4. КРЕМ ПРОТИВ АКНЕ Benton Goodbye Redness Centella Spot Cream 15г

5. ТОНЕР ЗА ЛИЦЕ Benton Deep Green Tea Toner 150мл

6. ШИЙТ МАСКА ПРОТИВ РАЗДРАЗНЕНИЯ Benton Goodbye Redness Centella Mask Pack 23г

Коментари (0)
*
Само регистриран потребител може да остави коментар