24ч доставка! Оригинални продукти!
Menu
Кошница
Няма продукти в кошницата.

Да Подготвим Кожата си за Пролетта

- 0 Коментара
Да Подготвим Кожата си за Пролетта

При смяна на сезоните кожата ни се нуждае от специални грижи и внимание за освежаване и подготовка за слънчевите лъчи навън. Хубаво е постепенно да променим грижата, която използваме, маските, които правим и декоративната си козметика. Ако през зимата сте реагирали добре на определени продукти, е възможно със смяна на сезона да станете чувствителни към тях или да се появят реакции и възпаления. Акнето например, е често изявено с настъпването на пролетта. Следвайки тези стъпки ще подготвите кожата си по най-добрия начин за да бъде тя по-здрава, поддържана и свежа.

1. Почистване и ексфолиране

Изключително важно е да почиствате всекидневно кожата си. По-топлото време обикновено води и до по-голямо образуване на себум, запушване на порите и до поява на пъпки. В редовния си ритуал по почистване на кожата включете продукти срещу омазняване, тонери и почистващи маски. Два пъти седмично ексфолирайте кожата си за да премахнете мъртвите клетки, които може да образуват сухи петна по лицето ви. Ексфолирането е перфектното решение да направите кожата си мека и копринена на допир.

2. Защита от слънцето

Не пренебрегвайте продуктите със слънцезащитен фактор. Пролетта носи повече слънчева светлина, отколкото предполагате. Вредните UV лъчи проникват през кожата ви и могат преждевременно да състарят кожата ви, да се появят повече фини линии и бръчки. Подберете продукт с възможно най-висока слънцезащита 50 SPF/PA++++ и го включете като последна стъпка в ежедневната си рутина.

3. Редуцирайте използването на тежък грим

Сменете крема си с друг с по-лека формула и не забравяйте хидратирането. Ежедневното хидратиране на кожата на лицето през пролетта е абсолютно задължително особено предвид факта, че дълги месеци е била подложена на потенциално изсушаване в резултат на неблагоприятните климатично-сезонни фактори. Ако през зимата се използват главно плътни (с по-мазна текстура) и дълбоко хидратиращи козметични продукти, то пролетта е време да ги смените с козметични продукти с по-лека и ненатоварваща кожата консистенция. За да предотвратите евентуално изсушаване и загуба еластичността и свжестта, подберете козметичен продукт, който да хидратира кожата, поддържайки естествената й влажност, мекота и еластичност. Кремът за очи също не бива да се пренебрегва, тъй като кожата в тази област е най-тънка и чувствителна.

Коментари (0)
*
Само регистриран потребител може да остави коментар