Custom Top Message

Условия за ползване

1. Общи Положения

Настоящите "Общи условия" уреждат взаимоотношенията между ФЛОУ ЕООД, чиято собственост е онлайн магазина за азиатска козметика и грижа за кожата asianbeauty.bg, намиращи се на домейн www.asianbeauty.bg (наричани за краткост "сайт") от една страна, и потребителите на електронни (интернет) страници и услуги(наричани за краткост "Клиент"), от друга страна. С натискането на всеки един обект, линк или бутон, разположени на страниците на asianbeauty.bg ,потребителят се съгласява, изцяло приема и се задължава да спазва тези "Общи условия". Тези условия обвързват всички потребители (клиенти) на онлайн магазина asianbeauty.bg.

1.1. Услугите, предоставяна от asianbeauty.bg на Потребителя, представляват услуги на информационното общество по смисъла на Закона за електронната търговия.

1.2. asianbeauty.bg e електронен магазин, достъпен на сайта www.asianbeauty.bg, чрез който Потребителите имат възможност да сключват договори за покупко-продажба и доставка на предлаганите от asianbeauty.bg” стоки.

1.3. asianbeauty.bg предоставя и поддържа също така информационен бюлетин-нюзлетър с информационна цел.

1.4. Съветите и мненията, изразени от asianbeauty.bg и намиращи се на www.asianbeauty.bg, не представляват мнение на квалифициран лекар и не могат да служат за заместител на професионална лекарска консултация. В случай на наличие на дерматологичен проблем или кожно заболяване, Потребителят следва да потърси специализирана медицинска помощ.

1.5. asianbeauty.bg идентифицира Потребителите на сайта чрез съхранение на лог-файлове на сървъра на www.asianbeauty.bg и на IP адреса на Потребителя.

1.6. asianbeauty.bg има право да събира и използва информация относно Потребителите след извършената от тях регистрация. Информацията, чрез която лицето може да бъде идентифицирано, може да включва име, фамилия, дата на раждане, пол, адрес, телефон, както и всяка друга информация, която лицето предоставя доброволно при регистрацията. Информацията включва и всяка друга, която Потребителят въвежда, използва или предоставя при ползване Услугите, предоставяни от asianbeauty.bg.

1.7. asianbeauty.bg полага дължимата грижа и отговаря за защита на информацията за Потребителя, станала му известна по повод на регистрацията - предмет на настоящите Общи условия, освен в случаите на непреодолима сила, случайно събитие или злоумишлени действия на трети лица.

2. Данни за Търговеца

asianbeauty.bg е запазена марка и собственост на ФЛОУ ЕООД. ФЛОУ ЕООД е дружество, регистрирано на територията на Република България, със седалище и адрес на управление:
гр. София, ул.Зора 1, ет2
ЕИК: 201556120
рег. номер по ДДС: BG201556120
имейл адрес: info@asianbeauty.bg
телефон: +359 876608023

3. Регистрация на Потребителски Профил

Регистрацията на потребителски профил в www.asianbeauty.bg НЕ е задължителна за да използвате сайта, да правите поръчки или да задавате въпроси посредством предоставените форми за попълване. За да използвате предимствата на потребителски профил в asianbeauty.bg трябва да регистрирате потребителски профил. С него ще получите възможност да извършвате по-лесно валидни заявки за закупуване на предлаганите в asianbeauty.bg стоки, както и редица предимства като съхраняване на данни за доставката, удобен преглед на историята на минали поръчки, техния статус и съдържание, за да следите по-лесно тяхната цена, да се възползвате от специални промоционални предложения и отстъпки. При регистрацията трябва да въведете Вашето име и фамилия, e-mail, телефон(и) за връзка. Необходимо е да изберете и парола. След като се регистрирате успешно, при всяка отделна поръчка, имате възможност да коригирате Вашия телефон за контакт и адрес за доставка, както и да посочите Ваш представител, който да приеме поръчката. С отбелязване в полето "Съгласен съм с "Общите условия" клиентът извършва електронно изявление по смисъла на Закона за електронния документ и електронния подпис, с което декларира, че е запознат с настоящите "Общи условия" и ги приема.

4. Условия за Покупка

Крайната цена на поръчката се калкулира като сбор от цените на поръчаните продукти. Всички цени са с включен ДДС и не подлежат на промяна от момента на поръчване до момента на плащане. Фактури се издават на името на лицето, което е направило поръчката.

Към цената на поръчаните стоки може да бъде добавена и такса за доставка, в зависимост от избраните от клиента продукти и дестинация на пратката. Asianbeauty.bg има правото да променя обявените в сайта цени, без предварително да уведомява потребителите за това. При допуснатa техническa грешкa при публикуване на цените asianbeauty.bg има правото да откаже поръчката и не дължи обезщетение по никакъв начин на потребителя и в такъв случай asianbeauty.bg се задължава да върне предварително заплатената от клиента сума, ако има такава.

5. Условия за Подаване на Поръчка

Поръчването от сайта asianbeauty.bg става бързо и лесно. Просто следвайте стъпките описани по - долу.

5.1. Добавете продукти в кошницата – изберете интересуващия ви продукт и натиснете бутон "Добави в кошницата". Посредством това действие Вие добавяте продукта във виртуалната Ви кошница и давате съгласие с характеристиките на продукта. Това не означава, че го купувате. В последствие Вие можете да промените количествата или да го премахнете от кошницата. Извършете същото действие и за останалите продукти, които желаете да закупите.

5.2. Прегледайте Вашата виртуална кошница - в горния десен ъгъл на Вашия екран се визуализира картинка на кошница. Щракнете с курсора върху нея.Това действие ще Ви отведе във Вашата кошница. Тук можете да видите всички продукти, които сте добавили. Посредством бутона за изтриване, Вие можете да премахнете даден продукт от нея. В кошницата можете също да промените количеството на съответен продукт, който желаете. По подразбиране количеството е единица.

5.3. Потвърдете продуктите от Вашата кошница - след като сте добавили всички продукти, които желаете е необходимо да потвърдите, че наистина искате да закупите тези продукти. За да потвърдите съдържанието на Вашата кошница, е необходимо първо да дадете своето съгласие чрез бутона "Съгласен съм с общите условия". С това действие Вие подписвате договор в случай, че подадете поръчка към нас и се съгласявате с продуктите, които са описани в кошницата, както и с тяхното количество.

5.4. Въведете Вашите данни – след като потвърдите продуктите от Вашата кошница, системата ще изиска Вашите данни. Моля попълнете всички задължителни данни, които са ни необходими, за да изработим и доставим Вашата поръчка.

5.5. Преглед на въведените данни – тук сайтът автоматично Ви показва стойността на Вашата поръчка и личните Ви данни, които сте въвели за доставка. Необходимо е да предоставите данни за извършване на доставката и да изберете способ и момент на плащане на цената, след което да потвърдите поръчката чрез интерфейса на електронния магазин.

5.6. Направете Вашата поръчка - за да подадете поръчка към asianbeauty.bg е необходимо да натиснете бутона за изпращане на поръчка. С това действие Вие ни изпращате Вашата поръчка и подписвате договор за доставка, от който произтичат отговорностите на страните. В знак, че Вашата поръчка е приета, Вие ще получите съобщение за това на указаната от Вас електронна поща.

6. Одобрение на Поръчка

След финализирането на поръчката и изпращане на така направената заявка, на посочения e-mail ще бъде изпратено потвърждение със записа на въведената информация. За всеки етап от обработването на поръчката (потвърждаване на наличност, изпращане и други) потребителят ще бъде уведомяван от наш консултант по е-майл или телефон, като статуса на текущата, както и на предишни поръчки, потребителят може да следи и от своя потребителски профил в asianbeauty.bg, ако e използвал такъв.

Поръчките и запитванията от страна на клиентите се обработват от консултантите на asianbeauty.bg в рамките на работното време, обявено в раздел За контакти.

7. Отказ от Вече Подадена Поръчка

Всеки Клиент подал поръчка има правото да се откаже от нея. Отказът трябва да бъде извършен в рамките на не повече от 24 часа след нейното подаване. Отказът от подадена поръчка се извършва като се свържете с наш консултант на указаните телефони. От Вас ще бъде изискана информация относно: номера на поръчката (можете да го видите от email-а, с който сме Ви потвърдили поръчката), името на лицето което е подало поръчката, както и адреса за доставка.

В случай, че Вашата поръчка вече е предадена на куриер за доставка, е необходимо да направите своя отказ при получаване от куриера. При отказ при получаване от куриер Вие дължите сумата за транспорт, определена от транспортната фирма. Задълженията в този раздел не могат да бъдат оспорвани, в случай, че сте поставили съгласие на „общите условия за доставка” и параметрите на доставката са спазени съгласно указаните от Вас продукти и количества.

8. Плащане

Потребителят може да заплати цената на поръчаните стоки като използва по свой избор една от изброените на уебсайта възможности. На www.asianbeauty.bg е възможно плащане чрез наложен платеж на куриер или чрез кредитна или дебитна карта и чрез PayPal.

8.1. Ако Потребителят избере опцията за доставка с куриер и плащане с наложен платеж, той трябва да заплати цената на поръчаните артикули заедно с цената за доставка на куриера при получаването на стоката.

8.2. Ако Потребителят избере метод на плащане, включващ трета страна - доставчик на платежни услуги, Потребителят може да бъдете обвързан от разпоредбите и условията и/или таксите на такава трета страна.

8.3. asianbeauty.bg не носи отговорност, ако даден метод плащане, включващ трета страна - доставчик на платежни услуги, не е наличен или по друг начин не функционира поради причини, които не могат да бъдат вменени във вина на asianbeauty.bg.

9. Доставка

asianbeauty.bg извършва доставка в цялата страна до посочен от вас адрес или до офис транспортна фирма Еконт и Спиди. Ако продуктите, които желаете да закупите са в наличност, ние ще Ви ги доставим в рамките от 1 до 5 работни дни, считано от момента на потвърждаването на Вашата заявка. За поръчки на стойност над 100 лв. доставката е безплатна.
Цени на доставка с Еконт:
 - до куриерски офис 6.00лв
 - до врата 7лв
Цени на доставка със Спиди:
 - до куриерски офис 3.00лв
 - до врата 4лв

9.1. Доставката на поръчаните стоки се осъществява чрез куриер до посочен от Потребителя офис или адрес за доставка на територията на Република България. Доставката е за сметка на Потребителя, освен ако противното не е изрично указано на www.asianbeauty.bg

9.2. Преди изпращане на поръчаната стока, asianbeauty.bg има право да се свърже с Потребителя на посочения от него телефон, с цел уточняване на детайли за поръчката и/или доставката. В случай, че купувачът не може да бъде намерен на посочения телефонен номер за доставка е възможно поръчката да не бъде изпратена.

9.3. asianbeauty.bg не носи отговорност за неизпълнение на поръчка в случаите, когато Потребителят е посочил неверни, непълни и/или неточни лични данни, включително, когато е посочил непълен, неточен или фиктивен адрес или телефон.

9.4. Доставката се извършва в сроковете, описани под всяка опция за доставка в интерфейсния модул за поръчка. При извънредни обстоятелства asianbeauty.bg си запазва правото да удължава срока за доставка, като своевременно информира за това Потребителя.

9.5. Поръчаните стоки се доставят срещу подпис, като по-големите пратки (по преценка на куриера) се доставят до входа на сградата.

9.6. Потребителят е длъжен да прегледа стоката в момента на доставката ѝ и да уведоми незабавно куриера при установени несъответствия, липси и повреди. Ако Потребителят не стори това, се приема, че доставката е приета без възражения.

10. Връщане на Продукт

10.1. Потребителят има право да се откаже от договора без да посочва причина, без да дължи обезщетение или неустойка в 14-дневен срок, считано от датата на приемане на стоките от Потребителя или от трето лице.

10.2. За да упражни правото си по настоящата клауза, Потребителят трябва да уведоми писмено asianbeauty.bg за решението си да се откаже от договора, като индивидуализира стоките, които желае да върне, чрез предоставяне на всички данни за осъществената поръчка и доставка, включително, но не само: съдържание и стойност на поръчката, данни на лицето, направило поръчката, данни на лицето, приело доставката, и дата на доставката.

10.3. Потребителят е длъжен да върне стоките за своя сметка, като ги предаде на asianbeauty.bg или на упълномощено от последното лице, в срок от 14 дни от датата, на която Потребителят е упражнил правото си на отказ от договора.

10.4. В случай че Потребителят не изпълни задължението си по предходната алинея, без да уведоми asianbeauty.bg за забавянето и без да предостави уважителна причина за същото, се счита, че той е оттеглил изявлението си за упражняване на отказ от договора.

10.5. Потребителят няма право да се откаже от договора в случай че предмет на същия са: продукти, направени съгласно индивидуални спецификации или явно персонализирани; продукти, които могат да влошават качеството си или продукти с кратък срок на годност; за вестници, периодични издания или списания, включително вносни и чуждоезични списания; продукти, които не могат да бъдат върнати поради причини, свързани със защита на здравето или хигиената, и които са разпечатани след доставка; запечатани звуко- и видеозаписи или запечатан компютърен софтуер, които са разпечатани след доставка.

10.6. В случай, че при получаване на върнатите стоки бъде установено, че същите са с разпечатана фабрична опаковка (когато се касае за продукти, които не могат да бъдат върнати поради причини, свързани със защита на здравето или хигиената и за запечатани звуко- и видеозаписи или запечатан компютърен софтуер), asianbeauty.bg няма да има задължение да възстанови на Потребителя заплатената цена.

10.7. asianbeauty.bg възстановява на Потребителя заплатената от него цена за върнатите стоки чрез обратен наложен платеж, по посочена от Потребителя банкова сметка или по друг подходящ начин при изразено желание за това от Потребителя в срок от 14 дни от получаване на върнатите стоки.

11. Рекламации, Спорове и Жалби

11.1. В случай, че Потребителят открие явно несъответствие на стоката с договора за продажба, той разполага с пълните права за предявяване на рекламация съобразно разпоредбите на Закона за защита на потребителите.

11.2. asianbeauty.bg има право по свое усмотрение, без да отправя предизвестие да прекрати едностранно договора, в случай че установи, че предоставяните услуги се използват в нарушение на настоящите общи условия, законодателството в Република България и общоприетите нравствени норми.

11.3. asianbeauty.bg се задължава да уведоми Потребителите за всяко изменение в настоящите общите условия в 7-дневен срок от настъпването на това обстоятелство на посочения от Потребителя имейл адрес.

11.4. Когато не е съгласен с измененията в общите условия, Потребителят има право да се откаже от договора, без да посочва причина и без да дължи обезщетение или неустойка. За да упражни това си право, Потребителят следва да уведоми asianbeauty.bg в срок от един месец от получаването на съобщението по предходната алинея.

11.5. В случай че Потребителят не упражни правото си да се откаже от договора по реда, уреден в настоящите общи условия, се счита, че изменението е прието от Потребителя без възражения.

11.6. По всички неуредени от настоящите Общи условия въпроси се прилагат разпоредбите на действащото законодателство на Република България.

При спор, който не може да бъде решен съвместно с избрания онлайн магазин, можете да използвате сайта ОРС.