Custom Top Message

Актуално

Тук ще намериш актуални публикации  за правилната грижа за кожата,съставки на продукти  и новини за азиатските козметични брандове.

При смяна на сезоните кожата ни се нуждае от специални грижи и внимание за освежаване и подготовка за слънчевите лъчи навън. Хубаво е постепенно да променим грижата, която използваме, маските, които правим и декоративната си козметика. Ако през зимата сте реагирали добре на определени продукти, е възможно със смяна на сезона да станете чувствителни към тях или да се появят реакции и възпаления. Акнето например, е често изявено с настъпването на пролетта. Следвайки тези стъпки ще подготвите кожата си по най-добрия начин за да бъде тя по-здрава, поддържана и свежа.

1.Почистване и ексфолиране

Изключително важно е да почиствате всекидневно кожата си. По-топлото време обикновено води и до по-голямо образуване на себум, запушване на порите и до поява на пъпки. В редовния си ритуал по почистване на кожата включете продукти срещу омазняване, тонери и почистващи маски. Два пъти седмична ексфолирайте кожата си за да премахнете мъртвите клетки, които може да образуват сухи петна по лицето ви. Ексфолирането е перфектното решение да направите кожата си мека и копринена на допир.

2.Защита от слънцето

Не пренебрегвайте продуктите със слънцезащитен фактор. Пролетта носи повече слънчева светлина, отколкото предполагате. Вредните UV лъчи проникват през кожата ви и могат преждевременно да състарят кожата ви, да се появят повече фини линии и бръчки. Подберете продукт с възможно най-висока слънцезащита 50 SPF/PA++++ и го включете като последна стъпка в ежедневната си рутина.

3.Редуцирайте използването на тежък грим

Сменете крема си с друг с по-лека формула и не забравяйте хидратирането. Ежедневното хидратиране на кожата на лицето през пролетта е абсолютно задължително особено предвид факта, че дълги месеци е била подложена на потенциално изсушаване в резултат на неблагоприятните климатично-сезонни фактори. Ако през зимата се използват главно плътни (с по-мазна текстура) и дълбоко хидратиращи козметични продукти, то пролетта е време да ги смените с козметични продукти с по-лека и ненатоварваща кожата консистенция. За да предотвратите евентуално изсушаване и загуба еластичността и свжестта, подберете козметичен продукт, който да хидратира кожата, поддържайки естествената й влажност, мекота и еластичност. Кремът за очи също не бива да се пренебрегва, тъй като кожата в тази област е най-тънка и чувствителна.

Защо да използваш азиатска козметика

Много хора са запознати с все по-популярния тренд в козметичната индустрия и познават добре корейските продукти. Но има и такива които изобщо не знаят за него, други са чували, но се съмняват в чудодейното действие и качествата на азиатските марки. Ние от ASIANBEAUTY имаме какво да кажем по темата ,както и да поясним защо трябва да пробваш поне веднъж корейски продукт за грижа за кожата, наистина ли техните продукти са по-добри от нашите и защо.

Известното френско списание „Мари Клер“ нарече Корея новата Суперсила в грижата на кожата, като призна, че корейските продукти за лице изпреварват в световен мащаб с 12 години всички останали, тъй като се използват най-новите технологии и иновации в производството на козметика.

Феноменът корейска(азиатска) красота K-Beauty и козметика придобива все по-голяма популярност и запалени почитатели. Причините за тази главоломно нарастваща популярност на азиатската козметика по целия свят са толкова много, че трудно бихме могли да ги обхванем накратко, поради което ще се спрем само на основните пет:

1. Стремеж към безупречна кожа

Азиатките жени смятат, че сияен тен не се постига за една нощ. Докато западните жени се грижат да прикрият несъвършенствата на кожата си с грим, корейките например са възпитавани от малки да се грижат ежедневно за кожата си, но не просто с третиране на повърхностния слой на кожата, а с подобряване нейните качества с превантивна цел. Азиатките вярват, че всеки може да подобри постепенно качествата на кожата си, както и че превенцията е винаги по-лесна от лечение и третиране на вече проявил се кожен проблем. Азиатските козметични брандове се стремят да отговорят на очакванията на взискателните си клиенти като предлагат продукти, които подпомагат превенцията и грижата за кожата чрез хидратиране и дълбоко подхранване.

2.Естествена красота в десет стъпки

Естествената красота е идеала за красота и съвършенство на азиатските жени. Не е тайна, че корейците стоят на челните места в класациите, що се отнася до продукти за грижа за кожата на лицето. Освен нужната козметика те стриктно спазват и някои основни правила. Ежедневният им козметичен ритуал е по-дълъг и се базира на десет основни стъпки.Той коренно се различава от този на западните жени, които се ограничават единствено с почистване на грима и ползване на крем. За да постигнат съвършената порцеланова кожа азиатките ежедневно и последователно използват десет козметични продукта в грижата за кожата си. Кои са 10-те стъпки в ежедневната грижа на корейките и защо е полезно да се спазват ще поясним в отделна публикация. Азиатските козметични брандове предлагат цялата гама от разнообразни и качествени тонери, ексфолианти, есенции, лосиони, серуми и кремове- неразделна част от корейския ритуал за красива кожа.

3. Уникални и натурални съставки

В корейската козметика ще откриете най-ефективните съставки, използвани на запад, както и много, които сигурно ще чуете за първи път. С впечатляващо голям репертоар, който включва новаторски съставки като слуз от охлюв и пчелна отрова, техните интригуващи нови формулировки могат да доведат до резултати, които никога не биха могли да бъдат постигнати преди. Но това е само върхът на айсберга. Азиатската грижа за кожата се отклонява от вредните химии и избира в да се съсредоточи върху това, което предлага природата- чисти ,естетсвени съставки в продуктите за овлажняване и лечение на кожата.

4. Иновативност и последни технологии

Кремове, шийт маски, нощни маски, маски за устни и такива за проблемна кожа – това са само малка част от уникалните продукти, които идват от Азия. От текстури и формули, които никога преди не сме виждали, до гениални опаковки, които не само изглеждат добре, но също така подпомагат по-лесното нанасяне, козметичните иновации в Азия- Южна Корея ,Япония и Тайван ще очароват и Вас.

5. Много високо качество на достъпна цена

В Азия потребителите са много взискателни към всичко, което слагат върху кожата си и имат високи очаквания дори от най-евтините продукти, поради което са в постоянно търсене най-доброто съотношение между качество и цена. Можем да обобщим, че цената на корейските продукти е достъпна за всеки и е еквивалентна на тази на не твърде скъпа козметична марка например. Качеството на азиатските козметичните продукти е високо и удовлетворява изискванията дори на най-претенциозния клиент.

Разгледай asianbeauty.bg – мястото, където ще намериш най-качествените азиатски брандове на достъпна цена и поръчай продукта, който си избрал! Погрижи се правилно за своята кожа!

Десетте тайни за перфектна кожа на корейските жени

Чудили ли сте се как корейките имат свежа и сияеща кожа дори след като прехвърлят 40-те? Тайната на младоликия им вид не се крие нито в продуктите, нито в конкретни марки, които жените в Корея използват.Философията им е много проста - полагат навременна грижа за кожата си. Тя се състои от 10 стъпки, които корейките извършват методично. Сред тях са почистване на лицето, ексфолиране, тонизиране, използване на маски за лице, околоочен крем, подхранващ крем, лосион и слънцезащитен фактор. Разбира се, следването на всички стъпки е доста трудоемко, но корейската философия е, че трябва да отделиш време, за да получиш резултати. Най-важната стъпка е почистването на кожата, за да може тя да поеме всички подхранващи вещества, които ще бъдат нанесени. Необходимо е постоянство, а за корейските жени грижата за кожата се е превърнала в начин на живот и това е видимо.

Стъпка 1 – Мицеларна вода или друго почистващо средство на маслена основа, дегримьори за премахване на грим и замърсявания

Важен етап от грижата за кожата е перфектното почистване на грима, за да избегнем запушване на порите. За лесно и идеално почистено лице, заложете на почестващ продукт на маслена основа. Те, за разлика от почистващите средства на водна основа, разтварят перфектно грим, дори и водоустойчив. Масажирайте добре кожата на лицето и шията, след което добавете хладка вода, за да активизирате съставките. Масажирайте отново и измийте.

 Стъпка 2 – Почистващо средство на водна основа

Не случайно корейският метод за почистване на лице се нарича „двоен“. Втората стъпка включва всички измивни пяни и гелове за лице. Измийте лицето втори път, за да премахнете всички остатъци от масла. 

 Стъпка 3 – Ексфолиант

Тук е добре първо да вметнем, че ексфолирането е добре да се прави най-много 2 пъти в седмицата, а при чувствителна кожа и акне – веднъж. Ексфолиращите средства премахват мъртвите клетки и разкриват мека и сияйна кожа. Ако имате време, може да започнете с парна баня с различни билки за отваряне на порите. След това нанесете ексфолианта, внимателно масажирайте и изплакнете.  

 Стъпка 4 – Тоник

Доста често пренебрегваме тази стъпка. Тоникът е изключително важен за балансиране на Ph на кожата, за нейното хидратиране и за стягане на порите. Тонерът или тоникът както често го наричат, е предназначен да продължи процеса на почистване на кожата ви. Ако почистващият продукт остави невидим филм върху кожата ви, тонерите могат да  го отстранят. Сложете малко количество на памучен тампон и леко масажирайте цялото лице след всяко измиване – сутрин и вечер. 

 Стъпка 5 – Есенция

Есенцията определено е малко популярна у нас, но е ключов продукт в корейската ежедневна грижа за кожата. Есенцията помага за хидратиране на кожата и нейното обновяване. Есенциите са по-леки и по-малко концентрирани от серумите и служат като допълнителен слой хидратация. Опаковани с хранителни вещества, антиоксиданти и витамини, есенциите осигуряват по-целенасочено действие в зависимост от проблема на кожата ви,който искате да третирате.

Нанесете след тоника и внимателно втрийте в кожата до пълното й попиване.

 Стъпка 6 –  Серуми

Всякакви ампули и серуми, без значение за какво са – разширени пори, против бръчки, суха кожа – тук е момента за тях.

 Стъпка 7 – Шийт маски

Шийт маските са изключително важен момент и са много обичани от корейките. Изберете перфектната маска за Вас, сложете я и се отпуснете. Те са хидратиращи, дали ще ги използвате веднъж, два пъти в седмицата или всеки ден – това решавате Вие! 

 Стъпка 8 – Околоочен крем

Кожата около очите е деликатна и също се нуждае от хидратация. Изберете такъв, който отговаря на вашите нужди – против тъмни кръгове, хидратиращ,срещу бръчки. Можете да допълните грижата за очите ако добавите като стъпка и пачове за очи, които допълнително ще  освежат и подхранят околоочната зона.

 Стъпка 9 – Крем за лице

Кремът за лице е изключително индивидуален, дневен или нощен. Залагайте на такъв, който отговаря на Вашата кожа – суха, смесена, мазна или нормална. Използвайте леки гел кремове, ако кожата е мазна или смесена, за да избегнете допълнително омазняване. Ако кожата Ви е суха, използвайте по-мазни кремове, особено зимата. Нежно масажирайте лицето и не забравяйте шията. 

 Стъпка 10 – Слънцезащитен крем / Нощна маска

Добре е през деня винаги да нанасяме слънцезащитен крем, за да се предпазим от вредните лъчи на слънцето и от пигментации. Може да използваме SPF 15, 20 или 30. 

Вечер корейките нанасят вечерна маска или маска за лице с която преспиват и която се слага след всички останали продукти. Тя спомага за хидратирането на кожата и действа по-силно вечер, докато спим. На сутринта измивате и имате успокоена и достатъчно овлажнена кожа с минимум усилия.

 Естествено не е необходимо да използвате всички продукти всеки ден. Изберете тези, които задоволяват нуждите на вашата кожа. Важни стъпки 1 и 2 – за правилно почистване и следващите, които дават достатъчна хидратация – тайната на красивата кожа.

 Разгледайте нашите продукти и открийте  своите 10 стъпки към съвършената кожа.