24ч доставка! Оригинални продукти!
Menu
Кошница
Няма продукти в кошницата.
RSS

Блог постове от '2021' 'януари'

КОРЕЙСКИ МЕТОД 7 ТОНЕРА SEVEN SKIN METHOD - 0 Коментара
КОРЕЙСКИ МЕТОД 7 ТОНЕРА SEVEN SKIN METHOD

Ще ви разкажем за този все по-популярен корейски метод за интензивна хидратация на кожата, наречен метод 7 тонера,  също така ще споделим нашите идеи за това как можете да накарате да работи още по-ефективно за вас.

Техника на наслояване

Този метод включва многократно (до 7 слоя) наслояване на тонери (в Корея Skin = тоник или тонер - оттук и името на метода), за да се получи максимален овлажняващ ефект. В зависимост от личните предпочитания и типа кожа, този метод може да се коригира според вашите нужди, но основата остава същата - трябва да нанесете тонера върху чиста кожа и след това да нанесете за финал крем / гел / емулсия или масло.

Както е известно тонерът се нанася непосредствено след почистването, за да балансира нивото на pH и да подготви кожата по-добре да абсорбира активните съставки от третиращите продукти. Като тип могат да бъдатпо- леки – мистове (тонер в бутилка със спрей - перфектни за моментална хидратация през деня и могат да се ползват и върху грим) или по-гъсти – есенции (дават допълнителна хидратация, но някои има изсветляващ или антиейдж ефект).

Seven Skin Method представлява нанасянето на 7 фини пласта тонер за лице веднага след почистване на лицето и преди нанасяне на хидратиращ крем. Най-напред изсипваме малко тонер върху памучен тампон и обтриваме добре лицето и шията – тази стъпка се прави с цел да премахне евентуалните остатъци от грим и замърсявания след почистване на лицето. След това, докато лицето е още влажно, изсипваме същото количество тонер в дланите и с потупкващи движения го втриваме в лицето, като започнем от бузите и брадичката, след това преминем по челото и носа, и най-накрая масажираме шията – този път с поглаждащи движения отдолу нагоре. Препоръчително е да изчакате минута или две между всеки слой тонер. Тази стъпка се повтаря още 6 пъти.

Нанасянето на няколко слоя тонер зарежда и съживява кожата, като ѝ предава невероятно хидратиран и здрав вид. Този метод е особено полезен през зимата, когато прекарваме доста време в затворени помещения със сух въздух. Потупкващите движения са изключително важни, защото те стимулират притока на кръв към кожата и спомагат по-лесното попиване на продукта.

Как работи методът 7 тонера

Известно е, че течните текстури хидратират по-добре от тези на маслена основа, които от своя страна по-добре задържат влагата (овлажняват).

Като се има предвид всичко това, е лесно да се разбере защо Методът 7 тонера наистина работи. Освен това, чрез няколкократно наслояване на малко количество от продукта (тонер), получавате по-добър ефект, отколкото ако нанесете едновременно голямо количество от продукта върху кожата.

Как да използваме метода 7 тонера за различни типове кожа

И така, има няколко опции тук, но по-важното е, че всичко зависи от Вас. Как чувствате кожата си и нейните нужди.

  • Така например, можете да използвате този метод 3-4 пъти седмично, за да предотвратите проблема с дехидратацията на кожата, или да прилагате тонера по този начин всеки ден - сутрин и / или вечер.
  • Избирайте продукт без съдържание на алкохол, когато избирате тонер.

От колко слоя се нуждае кожата ви? Въпрос на предпочитания, но ето няколко общи препоръки:

  • суха и нормална кожа: 3-5 слоя тонер трябва да са достатъчни за максимален ефект на хидратация на кожата;
  • много суха кожа: нанесете до 5-7 слоя тонер, за да овлажните такава кожа;
  • комбинирана, мазна и чувствителна кожа: 2-3 слоя тонер за удобно овлажняване ще бъдат най-добрите.

Ако тонерът за лице все още не е част от вашия ежедневен ритуал за красота, имайте предвид, че той подготвя кожата за хидратиращия крем и серум, като едновременно с това премахва излишния себум, замърсявания и грим, което го прави важна стъпка между почистването и хидратацията на лицето. Препоръчително е да го включите в рутината си за постигане на още-по сияйна и здрава кожа.

Ето някои от нашите предложения за тонер, изключително подходящи за прилагане на Seven Skin Method:

1.Подхранващ Тонер Есенция Pyunkang Yul Essence Toner 200мл /100мл

2.Тонер за лице с хиалуронова киселина и витамини Iunik Vitamin Hyaluronic Acid Vitalizing Toner 200мл

3.Тонер за лице с галактомисис и розова вода IUNIK Rose Galactomyces Essential Toner 200мл

4.Хидратираща есенция Rohto Mentholatum Hada Labo Gokujyun Premium Lotion 2020 Edition 170мл

ЯПОНСКА РУТИНА И MOCHI HADA - 0 Коментара

Кои са тайните на японките за постигане на порцеланова кожа и по какво техният ежедневен ритуал в грижа за кожата се различава от този на корейките?

Жените от страната на изгряващото слънце могат да се похвалят с финес и изящна красота, а образът на гейшата и до днес е символ на съвършената жена, която вълнува въображението. Под емблематичният им бял грим се крие невероятно съвършена кожа, а ритуалът им е семпъл, но ефективен.

Японците имат дума, която изразява разбиранията им за перфектна кожа- “Mochi Hada”и стремежа към постигане на “Mochi Skin” бързо се превърна в популярен тренд и хит сред почитателите на азиатската козметика и J-beauty ентусиастите.

Но какво е мочи? Това е традиционен японски десерт, който се приготвя от сладко оризово брашно. 

За разлика от корейската представа за перфектна кожа свързана с постигане на озарена и прозрачна кожа( “Glass skin”), при японците идеалната кожа трябва да е еластична и супер гладка, хидратирана до съвършенство, подобна на апетитният японски оризов десерт.

Тайната на японските жени за постигане на перфектна кожа се крие в това да бъдете нежни към кожата си и да ѝ давате само това от което се нуждае, нищо повече.

Японският ритуал за грижа за кожата е доста по-опростен в сравнение с 10-те стъпки от корейската рутина. Ето задължителните 5 на японките, които ще ви помогнат да имате желаната “mochi hada” кожа:

1.Двойно почистване

Почистване на лицето сутрин и вечер и премахването на всички замърсявания  с почистващо масло или балсам, както и използване на измивна пяна след това, независимо дали сте с грим или не, е най-важната стъпка от ежедневният ритуал на японките. Обичайните съставки на почистващите продукти са натурално маслиново масло, а също и tsubaki(camellia)-масло от японска камелия.

Японските жени смятат, че механичното ексфолиране е твърде агресивно към епидермиса, тъй като то премахва не само мъртвите клетки по повърхността, което води до изтъняване на защитната бариера. Затова те не използват скраб за лице и единствено си позволяват да полират кожата си с продукти съдържащи оризови трици или komenuka (Japanese rice bran).

2.Лосион за лице

Японските тонери или лосиони, както ги наричат, са напълно различни от тонерите, познати на западния пазар. Консистенцията им е водна и могат да бъдат нанесени директно с ръце, с леко потупване, докато се абсорбират напълно. Японските лосиони са предназначени да задържат максимално влагата в кожата, обикновено съдържат съставки като хиалуронова киселина или супер хиалуронова киселина от няколко вида, целят да възстановят и балансират рН на кожата ви и да подобрят действието на продуктите, прилагани след това. Да, правят всичко и точно това ги прави толкова страхотни!

3.Серум и/или лек овлажняващ крем

Поредна стъпка от ритуала на гейшите е използване на серум от оризови трици или често от саке и/или подхранване на кожата с лек овлажняващ крем. Популярна класическа съставка е екстрактът от коприна, който  овлажнява и задържа влагата в кожата през целия ден, като ѝ позволява „да диша“ без усещане за излишно омазняване.

4.Слънцезащита

Япония създава едни от най-добрите слънцезащитни продукти на пазара, защото това е задължителна стъпка в рутината J-beauty. Като цяло японските слънцезащитни продукти са леки, немазни и не оставят бял филм при употреба, а някои съдържат съставки като хиалуронова киселина и колаген за овлажняване на кожата.

5.Шийт маска за лице през ден

За разлика от корейската рутина, която ежедневно изисква използване на маски за лице, J-beauty mochi skin ви препоръчва да се отдадете на употреба на шийт маска за лице през ден. В Япония имат подход към ползване на висококачествени продукти, което означава, те предпочитат качеството пред количеството. Така че, когато става въпрос за шийт маски в Япония, целта им в ритуала от грижа за кожата е насочен към конкретните проблеми и спрямо нуждите на кожата. Съставът им варира от чисти традиционни японски съставки - зелен чай Матча, саке, оризов квас, масло от камелия до други стимулиращи кожата съставки, включително колаген, коензим Q10 и хиалуронова киселина.